12.11.2018
Hovedmeny
Hjem
Om oss
Historikk
Kontakt oss
Booking
Bildegalleri
Hør oss!
Grasrotandelen
Personalia
Musikalsk leder
Medlemmer
Styre
Samarbeidspartnere
Medlemssider

Glemt passordet?
 
Ski Storband gjorde suksess i København!
Skrevet av Ørnulf Thorsen/Rolf Karlstrøm   

Image
Ski og BABB i samsplil. Foto: Stein Jaksjø
Ski Storband er tilbake etter å ha avsluttet sitt «nordiske prosjekt», som har gått over de siste 4-5 årene. Sverige ble besøkt først, deretter gikk turen til Finland, og nå har musikerne nettopp kunnet glede seg over strålende mottakelse i Nordens jazz-hovedstad København.  

Med sine etter hvert meget kjente gjestesolister –  danskfødte Majken Christiansen (vokal) og  Frode Kjekstad (gitar) – som begge medvirker på storbandets nyeste CD – gjennomførte bandet tre konserter på Skjælland. For Majken var det ekstra morsomt for første gang å få presentere seg på hjemmebane med norsk storband-backing.

Majken + Frode
Majken og Frode. Foto: Stein Jaksjø
To av arrangementene var dobbelkonserter med Ski Storbands nye vennskapsband i Danmark, Big Apple Big Band, til daglig forkortet BABB. Dette er et av de ledende storbandene i landet. Flere av musikerne har sittet i det berømte Danmark Radios Big Band, og orkesterets 1. altsaxofonist, Jens Chr. Søndergård, fikk i 2009 årets pris for beste danske jazz-CD! Altså ingen smågutter å måle seg mot! BABB hadde også med seg sine meget kompetente vokalister Krestine Havemann og Lars Fenger.

Den første konserten ble avviklet fredag 24. juni i ”Støberihallen” i Hillerød kulturhus; den andre lørdag formiddag i en vakker bakgård i København tilknyttet en av byens eldste musikkforretninger.

Krestine + Biørn
Krestine og Biørn. Foto: Ørnulf Thorsen
«Inspirert av en tilsvarende duell mellom de legendariske storbandene til Count Basie og Duke Ellington gikk våre to storband også sammen i noen nummer: Cousins av Frank Foster, To You av Thad Jones og Basie-klassikeren April In Paris. Det siste med 10 saxer i front! Det satt som en betongvegg!» smiler Skis musikalske leder Biørn Barlo fornøyd. Han karakteriserer miniturneen som en ubetinget suksess, og konkluderer med at Ski Storband ble løftet til nye høyder gjennom inspirasjonen fra sitt nye vennskapsorkester og dets solister.

Lørdag kveld rundet bandet det hele av med konsert alene på Cafè Idabryggen, en av de faste scenene under Copenhagen Jazz Festival.

Nå planlegges det en gjenvisitt av Big Apple Big Band i Norge. Skis publikum har noe å glede seg til! Gå inn på nettsidene nedenfor og les mer om:

Big Apple Big Band
Majken Christiansen
Frode Kjekstad
Jens Søndergård
Bjarne Thanning
Krestine Havemann