12.11.2018
Hovedmeny
Hjem
Om oss
Historikk
Kontakt oss
Booking
Bildegalleri
Hør oss!
Grasrotandelen
Personalia
Musikalsk leder
Medlemmer
Styre
Samarbeidspartnere
Medlemssider

Glemt passordet?
 
Suksess for Ski og BABB på Oslo Jazz Festival
Skrevet av Rolf Karlstrøm   

Ski SB - OJF 2011
Foto: Arne Andreassen
Lørdag 20. august – midt på Karl Johan og ”i beste sendetid” – ble det full klaff for Ski Storband og våre gjester fra Danmark, Big Apple Big Band, i Saras Telt. Konserten var en del av Oslo Jazz Festival og fant sted på festivalens siste dag. Masse lørdagstrafikk i Oslo sentrum og konserttidspunktet, fra klokken 14 til ca. 16.30, gjorde at Saras Telt var fylt til randen – pluss at folk sto tettpakket rundt den populære uterestauranten.
Vi anslår publikumstallet til mellom 300 og 400. Stemningen var på topp – med tilrop og trampeklapp – og vi kan trygt kalle konserten en kjempereklame både for bandene og storbandsjangeren som sådann.

Men nå avholder vi oss fra mere selvskryt og siterer heller noe av hva anmelder Steinar Knudsen skrev i Østlandets Blad etter ”generalprøven” på Quality Hotel Mastemyr kvelden før festivalkonserten:
– Begge storbandene viste gode prestasjoner i alle ledd. Trøkket satt fra blåserekkene, og begge band hadde et tight komp. At Ski har rutinerte Majken Christiansen på vokal får de gode poenger for, mens BABB satset på ynde og ungdommelig glød med Stephanie Gudmundsen i front. Gudmundsen kom på andre plass i den danske versjonen av X-faktor. Man må altså inn og se på de små nyansene skal vi kåre en vinner. Begge band spiller med stor selvtillit og overbevisende tro på eget repertoar. At Ski stiller med Hammond B3-orgel er ikke unikt. Men akkurat denne kvelden var det organist Fritz Hunstad som reddet inn poengene for Ski. Det, og bassist Hallvard Gjøsteins vakre bassganger, er det som gjør at vi i denne omgang lar Ski Storband stå som seierherrer, med minste mulige marginer.