Storbandcafé: Kubansk café – lørdag 15. juni 2024 kl. 14:00

Vi gjentar fjorårets suksess med latinmusikk i inngangen til sommerferien! I fjor var fokus for det meste på Brazil, så i år har vi tenkt å utfordre oss selv litt – og spille musikk fra Karibien og Cuba. Skulle det komme noen sambaer så er de komponert og arrangert enten av kubanere eller av norske musikere!

Med kubansk café og musikk fra Karibien og Cuba så vil vi få høre latine rytmer som salsa, mambo, songo, montuno, cha-cha og guijara, for å nevne noen. Dessuten teller kubanerne til 5 der vi ellers teller til 4!

Populære bandledere og musikere som vi kan få høre musikk fra på denne caféen er Perez Prado, Tito Puente, Paquito D’Rivera, Arturo Sandoval, Oscar Hernandez, Michel Camilo og flere.
Slagverk- og rytmeinstrumenter er en viktig del av latin musikk, og hver region i Mellom- og Sør-Amerika har sine typiske rytmiske instrumenter. I år har vi utvidet rytmeseksjonen vår med Thomas Debelian på perkusjon – congas, claves og annen perkusjon.

Vår musikalske leder, Oscar Utterström, har bodd i Nashville, USA før han kom til Norge og bosatte seg på Langhus. I Nashville spilte han bl.a. i Nashville Jazz Orchestra (NJO). Noe av musikken vi spiller på denne caféen er arrangert og orkestrert av Oscars kolleger i NJO – arrangementer som vi har fått låne.

Ski Storband er inne i sitt 48. driftsår og har siden våren 2013 avholdt 3-4 storbandcaféer årlig i Ski.

Vi blir å høre i foajéen i Rådhusteatret i Ski lørdag 15. juni kl. 14:00 (dørene åpner kl. 13:00). Musikalsk leder: Oscar Utterström.

Arrangementet mottar støtte fra Kulturliv, Nordre Follo kommune og Norsk Jazzforum.

Se mer

Storbandmøte med Føyka Storband og Ski Storband: fredag 1. november 2024 kl. 19:00 – Lancelot, Asker

Vi reiser til Asker på besøk til Føyka Storband, og spiller musikk av og med Oscar Utterström.

Mer kommer om litt …


Storbandcafé: Føyka Storband og Ski Storband – lørdag 2. november 2024 kl. 14:00

Føyka Storband fra Asker kommer på besøk til oss, dagen etter at vi var på besøk hos de!

Vi spiller musikk av og med Oscar Utterström.

Mer kommer om litt …


Storbandcafé: Q’s Jook Joint – vi presenterer musikk komponert og arrangert av Quincy Jones – lørdag 6. april 2024 kl. 14:00

Foto: Maj Irene Stræte

På årets og vårens første storbandcafé tar vi turen tilbake i tid – til den perioden hvor blant andre Count Basie Orchestra herjet som verst, og hvor flere av de mer betydningsfulle noteskriverne gjorde en betydningsfull jobb med å fylle opp bandstandsene til orkesteret med nye, og på den tiden, hyperaktuelle arrangementer. Og noen ganger også sine egne komposisjoner! Quincy Jones var en av disse – og vi hyller han med en hel café med kun stoff fra hans penn!

Quincy Jones hadde også sitt eget orkester, Quincy Jones Orchestra, samt at han også er kjent for en periode i Stockholm med Harry Arnold og Swedish Radio Orchestra – som vi hadde en egen storbandcafé for i september 2018. Quincy Jones har også vært produsent for Michael Jackson og var en av hovedpersonene bak popkongens album “Thriller“. Quincy Jones har også forsøkt seg i kryssende sjangere, og har noen interesse utgivelser bak seg som for eksempel “Back On the Block” fra 1989. Med albumet tok Quincy Jones hele 7 Grammy Awards, inklusiv Album of the Year. Og albumet er definitivt IKKE en storbandskive!

I 1995 kom Quincy Jones med albumet “Q’s Jook Joint“, som er bitte litte grann nærmere storbandsjangeren – og den inneholder en av låtene vi får høre på caféen, dessuten synes vi albumtittelen er så cool at vi like så gjerne satte det som tittel for caféen – Q’s Jook Joint

Vi blir å høre i foajéen i Rådhusteatret i Ski lørdag 6. april kl. 14:00 (dørene åpner kl. 13:00). Musikalsk leder: Oscar Utterström! Vi fremfører Quincy Jones låtmateriale fra i hovedsak 1950- og 1960-tallet, i spedd ett par litt mer ukjente låter – i hvert fall for storbandsjangeren.

Billetter fås på Rådhusteatrets nettsider (www.raadhusteatret.no).

Arrangementet mottar støtte fra Kulturliv, Nordre Follo kommune og Norsk Jazzforum.

Se mer

Storbandtreff: Siggerud Storband, Follo Big Band og Ski Storband – tirsdag 6. februar 2024 kl. 19:00 – Kolben kulturhus, Sal 2

Storbandtreff med Siggerud Storband, Follo Big Band og Ski Storband – alle samlet på samme sted, på samme kveld, i Kolben! Kom og hør spennende og variert storbandmusikk!

Det er ikke ofte du får sjangsen til å høre hele tre storband samme kveld! Kom og få en smakebit av hva vi alle har å presentere!

Vi blir å høre i Kolbens sal 2 fra kl. 19:00 og frem til kl. 22:00.

Musikalsk leder for Ski Storband: Oscar Utterström!

Billetter er tilgjengelig på Kolben.

Arrangementsidé og -ansvarlig: Siggerud Storband.

Se mer

Nyttårskonsert: Hilde Louise Asbjørnsen og Frode Alnæs med Ski Storband – lørdag 27. januar 2024 kl. 19:00

Foto: Anna-Julia Granberg

Hilde Louise Asbjørnsen og Frode Alnæs – hver for seg og sammen! Begges musikalske røtter innenfor jazz og pop, samt selvskrevet musikk og tekster gjør denne nyttårskonsertkvelden ekstra spennende. Både Frode og Hilde Louise har kommet med ny musikk i løpet av 2023, og vi får høre en god miks av nytt og gammelt!

Jazz chanteuse, låtskriver og kabaretartist Hilde Louise Asbjørnsen er blitt beskrevet som en miks av Marilyn Monroe og Billie Holiday. Hun har gitt ut hele 12 kritikerroste album, og hennes konserter byr på en frisk cocktail av jazz, pop og kjærleik og humor, både med egne og andres låter. Det ferskeste albumet «Movies and stories like this» (2023) gikk sin seiersgang blant anmelderne. I september 2023 kom også albumet «A Swing of It’s Own» sammen med Kaba Orchestra – hvor kveldens musikk med Hilde Louise er hentet fra.

Foto: Mona Nordøy

Frode Alnæs er kjent som gitarvirtuosen, «sjefen» og opphavsmann til samtlige av låtene til bandet «Dance With A Stranger», som ble en av norsk pophistories store suksesser. Han har gitt ut seks soloplater i eget navn, den siste «Mine venner i nøden» kom i 2023. Hele åtte album har han gitt ut med «Dance With A Stranger», og han har medvirket som låtskriver og gitarist på mer enn 150 album i inn- og utland. Frode er kjent for sin unike evne til å kommunisere med publikum. Det er aldri kjedelig når han står på scenen.

Konsertstart kl. 19:00 (dørene åpner kl. 18:00).

Musikalsk leder: Erik Eilertsen!

Billetter fås kjøpt på Rådhusteatrets nettsider (www.raadhusteatret.no).

Arrangementet er et samarbeid mellom Ski Storband og Rådhusteatret i Ski, og mottar støtte fra Kulturetaten i Nordre Follo kommune og Norsk Jazzforum.

Mer info om Hilde Louise Asbjørnsen og Frode Alnæs: https://www.hildelouise.no/, https://frodealnaes.no/

Se mer