13.11.2018
Hovedmeny
Hjem
Om oss
Historikk
Kontakt oss
Booking
Bildegalleri
Hør oss!
Grasrotandelen
Personalia
Musikalsk leder
Medlemmer
Styre
Samarbeidspartnere
Medlemssider

Glemt passordet?
 
Ski Storband gjester Viimsi JazzPopFest 2016
Skrevet av Pål Vinland   

Kadri Voorand
Kadri Voorand
Ski Storband er invitert til Viimsi JazzPopFest 2016, en jazz- og korfestival i Viimsi, rett utenfor Tallinn i Estland. Viimsi er vennskapskommune med Ski kommune. Bandet skal spille to konserter fredag 6. mai og lørdag 7. mai; en konsert med Kadri Voorand fra Estonian Voices, og en konsert med Majken Christiansen, bandets faste vokalist de siste årene.

I år arrangeres Viimsi JazzPopFest for 7. gang, og Ski Storband er invitert til å være en av hovedattraksjonene. Invitasjonen kom i stand ved at Skis kultursjef, Mette Skrikerud, hadde med seg bandets CD til Viimsis kultursjef, Ott Kask, for en stund siden. Ski Storband settes stor pris på å bli invitert til å spille på festivalen JazzPopFest. Som en del av arbeidet med å fremme kulturutvekslingen mellom vennskapskommunene Ski og Viimsi, så mottar Ski Storband støtte fra Ski kommune til konsertene i Viimsi.

Som en del av invitasjonen hører det med at Ski Storband skal samarbeide med den estiske jazzsangeren, komponisten og jazzmusikeren Kadri Voorand. Hun har bakgrunn fra acappella-gruppen Estonian Voices, Kadri Voorand Jazz Trio/Quartet mv. Hennes musikalske uttrykk kjennetegnes av at hun tar inn elementer av estisk folkemusikk i sine jazzkomposisjoner.

Bandet skal være del av hovedkonserten fredag 6. mai, hvor vi da skal framføre musikk med Kadri Voorand, samt hun også skal synge noe av vårt eget repertoar.

På konserten lørdag 7. mai har vi med Majken Christiansen, som har vært bandets faste vokalist i snart 10 år. Majken var bl.a. med på Ski Storbands CD i 2009 ‘Ski … Loves You Madly!’. Majken har bidratt med mange gode musikalske opplevelser med bandet, bl.a. kan nevnes bandets høstkonsert i 2013, konserten på Nordisk Storbandtreff på Kolbotn i februar i fjor og bandets utendørs sommercafé i Ski sentrum i fjor. Ski Storband er klare for enda en minnerik konsertopplevelse med Majken!

Bandet ledes av bandets faste musikalske leder - Biørn Barlo.

Turen støttes av Ski kommune, Norsk Jazzforum og bandets medlemmer.

Ski Storbands besetning i Viimsi

Hanne Gundersveen – alt- og sopransax (lead)
Tor Grefsgård – altsax, fløyte
Thorstein Granly – tenorsax, klarinett
Nina Trulsrud – tenorsax, klarinett
Pål Vinland – barytonsax, klarinett

Einar Jemtland – trompet, flygelhorn (lead)
Erik Halvorsen – trompet, flygelhorn
Terje Fossli Pedersen – trompet, flygelhorn
Olaf Brattegaard – trompet, flygelhorn

Geir Gaarder – trombone (lead)
Fredrik Frantsen Gusdal – trombone
Stein Jaksjø – trombone
Torbjørn Eide – basstrombone

Øystein Valldal – gitar
Rune Astrup Bratfoss – flygel, el-piano
Jan Olav Renvåg – kontrabass, elbass
Henning Mørland – trommer