12.11.2018
Hovedmeny
Hjem
Om oss
Historikk
Kontakt oss
Booking
Bildegalleri
Hør oss!
Grasrotandelen
Personalia
Musikalsk leder
Medlemmer
Styre
Samarbeidspartnere
Medlemssider

Glemt passordet?
 
Harry Arnold Café - Tema: Swedish Radio Orchestra
Skrevet av Ski Storband   

Image
Foto: Inge Karoliussen
På høstens første og eneste storbandcafé presenterer Ski Storband musikk fra Harry Arnolds storhetstid som leder for Harry Arnold och Radiobandet (The Swedish Radio Orchestra)!

Harry Arnold, startet som saksofonist i et storband i 1942, men sluttet ganske raskt med å spille og gikk over til å dirigere og arrangere musikken i stedet. Fra 1949-1952 spilte han og arrangerte for Thore Erlings Orkester. Fra 1956 til 1965 ledet han Radiobandet. Han og Radiobandet ble en institusjon i svensk musikkliv, og de fikk etter hvert stor internasjonal oppmerksomhet. Det ble også gitt ut plater i både USA og England med navn som Coleman Hawkins, Toots Thielemans og Stan Getz - for å nevne noen

Sted: Rådhusteatret i Ski, Foajéen
Tid: Lørdag 29. september, kl. 14:00

Billett: Kr. 150,- Må kjøpes på forhånd på www. raadhusteatret.no - i døra konsertdagen koster billetten 200,-.

Av svenske, skandinaviske og internasjonale musikere som var med i radiobandet finner vi navn som Arne Domnérus, Bengt Hallberg, Åke Persson, Bjarne Nerem og Egil Johansen - og den amerikanske trompeteren Benny Bailey. Bandet var også kjent for sitt samarbeid med den amerikanske jazzlegenden Quincy Jones.

Ski Storbands storbandcaféer er ordinært en konsertarena hvor vi til tider kan være litt løsere i snippen, og hvor vi vil få anledning til å presentere musikk som bandet jobber med «akkurat nå».

Ski Storband ledes av bandets faste musikalske leder - Biørn Barlo.

Arrangementet mottar støtte fra Kulturetaten i Ski kommune og Norsk Jazzforum.